Zonnesteen

 

Zonnesteen trefwoorden : Leiderschap, welwillendheid, kracht, overvloed aan zegeningen, verlichte mannelijke energie.

Element : Vuur

Chakra : Heiligbeen (2) en Zonnevlecht (3)

Reiniging : Onder stromend water, met amethist, hematiet of salie

De zonnesteen is een steen van de persoonlijke macht, vrijheid en verruimd bewustzijn. Van alle stenen op aarde reflecteert alleen de zonnesteen echt de eigenschappen van het zonlicht : openheid, welwillendheid, warmte, kracht, mentale helderheid en de bereidheid en het vermogen om anderen met zegeningen te overladen.

Dit zijn dan ook de wenselijke eigenschappen van een leider. Zonnesteen kan het vuur van leiderschap aanwakkeren wanneer het op of aan het lichaam wordt gedragen. De steen kan u de innerlijke overtuiging en zelfdiscipline brengen die u nodig heeft om verder te komen.

De zonnesteen kan u leren uw vaardigheden ten behoeve van anderen aan te wenden. Het is een steen van overvloed, die u helpt om zo te handelen dat u uw verlangens in de fysieke wereld kunt manifesteren. Hij helpt u af te stemmen op het licht en de energie van de grote centrale Zon.

De zonnesteen verwarmt en stimuleert het emotionele lichaam en kan u helpen om woede in energie en oordelen tot vreugde om te vormen.

In lichamelijk opzicht kan de zonnesteen helpen het lichaam te verwarmen en zo de stofwisseling en spijsvertering versterken.

Eventuele affirmatie : Ik eis mijn ware plek van leiderschap op en geef en ontvang een overvloed aan zegeningen.

====

Zonnesteen, ook wel oligoklaas genoemd, is een veldspaat met een hardheid van 6 tot 6,5. De kleur is oranje tot roodbruin en er zijn glinsterende insluitsels. De steen wordt gevonden in o.a. India, Canada, Noorwegen, Rusland en de Verenigde Staten. In Afrika wordt zonnesteen gevonden die wat transparanter is direct in facet geslepen kan worden. Deze steen dankt zijn oranjerode en blauwe schittering aan kleine plaatjes goethiet en hematiet die in het heldere basismateriaal besloten liggen.

Dit is een natuurproduct en kan dus afwijken van de getoonde foto's.


Bron : Wijsheid van Stenen - Simmons & Ahsian


*Disclaimer : Zoekt u alstublieft altijd medische hulp wanneer nodig. De uitleg bij onze stenen is niet bedoeld ter vervanging van medische hulp of uitsluitsel daarvan.