Ulexiet

Ulexiet trefwoorden : Intuïtie, innerlijk zicht, telepathie, helderziendheid, verbeeldingskracht, creativiteit en mentale souplesse.

Element : Wind

Chakra : Derde Oog (6)

Reiniging : NIET onder stromend water, gebruik liever hematiet, amethist of salie

De Ulexiet is een steen van helderziendheid. Het opent het innerlijk oog, wat zich kan manifesteren in het zien van gebeurtenissen in de waarschijnlijke toekomst. De steen activeert latente intuïtieve vermogens en maakt het zelf gevoelig voor het veld van bewustzijn rond en voorbij het lichaam. Het biedt u de mogelijkheid om de energieën en intenties van anderen te lezen. Dat lezen uit zich over het algemeen vaak als een gevoel hebben over iemand, waarbij de ulexiet deze gevoelens zodanig uitvergroot dat de waarheid en de betekenis ervan makkelijker te achterhalen zijn.

Door met ulexiet te slapen of te mediteren kunt u uw telepathische vermogens opwekken. Ook voor andere intuïtieve vermogen is de steen een zegen. Het kan mentale processen versnellen, waardoor u sneller of zelfs direct het antwoord op complexe problemen ziet. De ulexiet kan ingezet worden om sneller vreemde talen te leren en zou u beter kunnen laten worden in wiskunde, natuurkunde, techniek en andere vakken.

Wanneer u ulexiet bij u heeft tijdens het leren, zult u merken dat uw geheugen beter kan gaan werken en u concepten beter kunt gaan begrijpen.

Synergetisch werkt de ulexiet samen met seleniet, celestien en angeliet om verbinding te leggen met hogere dimensies. Voeg hier moldaviet aan toe voor extra kracht.

Op emotioneel vlak is de ulexiet een neutrale steen.

Lichamelijk gezien kan de ulexiet u helpen het fysieke zicht te helen en in balans te brengen. U kunt het inzetten ter ondersteuning bij dubbel en onscherp zien.

Eventuele affirmatie : Mijn ogen openen zich voor de waarheid en vergroten zo mijn vermogen om inwendig en uitwendig en op alle niveaus van de werkelijkheid helder te zien.

====

Ulexiet is een natrium calciumcarbonaat met een hardheid van 2,5. Het wordt gevonden in verdampingsbassins, vaak samen met borax. Één van de belangrijkste vindplaatsen van ulexiet zijn in de woestijnen in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Plakken Ulexiet hebben een unieke soort van glasvezel eigenschap : als een plak ulexiet op een ander object wordt gelegd, bijvoorbeeld een krant, lijk dat voorwerp bovenop de plak aanwezig te zijn, zoals een tv beeld op het scherm verschijnt. Deze eigenschap heeft de steen de bijnaam 'tv steen'  opgeleverd.

Dit is een natuurproduct en kan dus afwijken van de getoonde foto's.


Bron : Wijsheid van Stenen - Simmons & Ahsian


*Disclaimer : Zoekt u alstublieft altijd medische hulp wanneer nodig. De uitleg bij onze stenen is niet bedoeld ter vervanging van medische hulp of uitsluitsel daarvan.