Malachiet

Malachiet trefwoorden : Verlicht leiderschap, creativiteit, zelfvertrouwen, bescherming en een geheeld hart.

Element : Vuur

Chakra : Zonnevlecht (3) en Hart (4)

Reiniging : Liever niet onder stromend water. Gebruik hematiet, amethist, salie en voor het opladen bergkristal.

De malachiet is een van de belangrijkste stenen als het gaat om bescherming tegen negatieve energieën. Het voorziet het auraveld van positieve vibraties en activeert de geestelijke radar, waardoor u beter in staat zult zijn aanwezigheid van gevaar aan te voelen.

Daarnaast biedt de malachiet een zogeheten mantel van onzichtbaarheid die kan voorkomen dat u wordt opgemerkt door mensen die een bedreiging zouden kunnen vormen voor uw emotionele of fysieke welzijn.

De malachiet heeft een energiepatroon te bieden dat bijzonder goed is voor ons hart. Doordat het het hartchakra harmoniseert is het voor zowel het emotionele hart als het fysieke hart een goede steen.

De steen kan u helpen om emotioneel beter in evenwicht te blijven en niet continue de emotionele bagage van anderen overneemt. De malachiet vergroot daarnaast het vermogen om uw eigen emotionele valkuilen te vinden en helpt u voorkomen dat u daar steeds weer in trapt.

Malachiet herinnert ons eraan dat we hier op aarde zijn om samen met de kosmos te scheppen en dat het noodlot een illusie is. Het helpt u uw persoonlijke macht te onderkennen en die op een constructieve en creatieve manier te gebruiken.

De steen versterkt het zonnevlecht chakra en daarmee de wilskracht. Malachiet dragend wordt het makkelijker nee te zeggen tegen allerlei soorten verleidingen. Malachiet biedt u zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid voor uzelf en de steen is dan ook nuttig als u spirituele vooruitgang wilt boeken door juist te handelen in deze wereld.

Op emotioneel vlak is de malachiet een goede steen om door de mist van emotionele verwarring heen te zien die u kan verhinderen de juiste keuzes te maken. De steen kan u helpen om confrontatie angsten te overwinnen en zelfexpressie te versterken.

Lichamelijk gezien kan de malachiet na ziekte helpen de kracht en vitaliteit te herstellen en na een operatie het weefsel weer te stimuleren in de opbouw of heling.

Eventuele affirmatie : Ik stem mijn persoonlijke wil af op mijn begrip van de Goddelijke Wil en ik zal met helderheid en zelfvertrouwen voorwaarts gaan.

====

Malachiet is een kopercarbonaat met een hardheid van 3,4 tot 4. Het komt maar zelden in kristalvorm voor en de kristallen zijn dan meestal lang en prismatisch tot naaldvormig. Malachiet is soms vergroeid met azuriet of met chrysocolla. De steen was al in 3000 v Chr. bekend. In de tijd van de Grieken en Romeinen werd de malachiet in gepoederde vorm gebruikt als oogschaduw. Vindplaatsen zijn o.a. Zaïre, Australië, Chili, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

Dit is een natuurproduct en kan dus afwijken van de getoonde foto's.


Bron : Wijsheid van Stenen - Simmons & Ahsian


*Disclaimer : Zoekt u alstublieft altijd medische hulp wanneer nodig. De uitleg bij onze stenen is niet bedoeld ter vervanging van medische hulp of uitsluitsel daarvan.