Lepidoliet

 

Lepidoliet trefwoorden : Emotionele heling en evenwicht, zuivering, sereniteit, ontspanning, verlichting van stress

Element : Water

Chakra : Alle, maar vooral Hart (4) en Derde Oog (6)

Reinigen : Niet met water reinigen. Gebruikt u in plaats daarvan hematiet, amethist, de aarde of maanlicht.

Lepidoliet is een steen die bijzonder effectief is om uw zenuwen te kalmeren, het helpt u stress en zorgen los te laten en op het pad van acceptatie te belanden.

Lepidoliet is op zijn sterkst in de grotere uitdagingen van het leven ; financiële stress, boze mensen om u heen, verlies van baan of relatie of noodzakelijke veranderingen binnen een heel korte tijd.

U kunt de hanger dragen om u te helpen heftige emoties wat te kalmeren, zodat u beter in staat zult zijn met bepaalde situaties om te gaan zonder daarbij uw integriteit en welzijn te verliezen.

Lepidoliet is een steen van sereniteit, die u aanmoedigt op vijandigheden te regeren zonder in de verdediging te springen en een pad van harmonie te vinden, problemen als leermogelijkheden beschouwend.

U kunt Lepidoliet bijvoorbeeld in bad leggen, wat kaarsen aansteken en de zachte energie van de steen tot uw energieveld laten doordringen. Dit is een van de meest effectieve methodes om de kalmerende invloed van de steen in u op te nemen.

Lepidoliet kan u helpen uw emoties in balans te brengen en emotionele schommelingen helpen verkomen. Een goede steen voor mensen die van nature erg angstig of zorgelijk zijn.

Lepidoliet is een goede ondersteuning tegen veel vormen van mentale en emotionele onbalans en kan helpen hyperactiviteit en/of een aandachtstekortstoornis om te buigen.

Ook prima in te zetten bij slaapstoornissen en nachtmerries.

Een eventuele affirmatie : Ik beweeg me sereen en gracieus door alle vreugde en verdriet, alle triomfen en trauma`s van het leven heen.

====

De kleur van Lepidoliet is meestal roze, paarsig of lavendel maar kan ook grijzig, wit of zelfs kleurloos zijn. De hardheid van Lepidoliet is 2.5 tot 3. Wordt gevonden in o.a. Afrika, Groenland en de Verenigde Staten.

Bron : Wijsheid van Stenen - Simmons & Ahsian
*Disclaimer : Zoekt u alstublieft altijd medische hulp wanneer nodig. De uitleg bij onze stenen is niet bedoeld ter vervanging van medische hulp of uitsluitsel daarvan.