Jade Serpentijn

New Jade is een vorm van serpentijn.

Serpentijn trefwoorden : Toegang tot de spirituele geschiedenis van de aarde, balans, kalmering en het ontwaken van kundalini

Element : Aarde

Chakra : Alle

Reinigen : Onder stromend water, in zon- of maanlicht of met behulp van hematiet of amethist

Serpentijn is bij uitstek de steen om de kundalini energie te activeren. Kundalini is de `slangenkracht`die zich aan de basis van de ruggengraat zou bevinden en 3,5 keer rond het heiligbeen is gewikkeld. Als deze wordt gewekt zouden mensen een groot aantal heldere en spirituele fenomenen kunnen ervaren die soms behoorlijk intens kunnen zijn.

De centrale ervaring is dat het gevoel van de kundalini langs de ruggengraat omhoogkruipt en zo alle chakra's onderweg activeert. Uiteindelijke komt deze energie dan boven de kruin uit om daar als te eindigen als de slang die boven het hoofd van de sfinx uitkijkt. Dit wordt in de kundalini yoga ook wel verlichting genoemd.

De serpentijn draagt de matrix van de evolutie van de aarde in zich mee en door u op de energie van de steen af te stemmen zou u toegang kunnen krijgen tot deze schat aan informatie.

Het kan u dan ook helpen de diepe geschiedenis van de natuur en de aarde te onderzoeken en uw eigen natuurlijke plek in het grotere geheel van het leven te vinden. Serpentijn versterkt de communicatie met dier, plant en steen.

Serpentijn kan het emotionele lichaam verzachting brengen. Dit kan u helpen angsten makkelijker los te laten en met meer verwachting en enthousiasme naar de toekomst te kijken.

De steen kan u helpen uw energie weer op peil te brengen.

====

Serpentijn is een magnesiumsilicaat met een hardheid van 2 tot 5,5. Het komt zowel in vezelige vorm als in dichte massa's voor en heeft een groene kleur, variërend van licht geelgroen tot diepgroen en zelfs zwart.

Het is een algemeen mineraal die o.a. wordt gevonden in grote afzettingen in Groot-Brittannië, Zuid-Afrika, Brazilië en de Verenigde Staten.

Dit is een natuurproduct en kan dus afwijken van de getoonde foto's.


Bron : Wijsheid van Stenen - Simmons & Ahsian


*Disclaimer : Zoekt u alstublieft altijd medische hulp wanneer nodig. De uitleg bij onze stenen is niet bedoeld ter vervanging van medische hulp of uitsluitsel daarvan.