Chrysopraas

Chrysopraas trefwoorden : Groei, compassie, verbondenheid met de natuur, vergeving en altruïsme

Element : Water

Chakra : Zonnevlecht (3) en Hart (4)

Reiniging : Onder stromend water, hematiet, amethist of salie

Chrysopraas is een prachtige steen met een vaak schitterende groene kleur en is daarmee een steen van het hart. Uit de kleur spreken een sterk helende energie en een diepe verbondenheid met de natuur.

De steen kan u helpen om bij uw hart te blijven en geeft u de moed om moeilijke of bedreigende situaties standvastig en met compassie die wortelt in waarheid tegemoet te treden.

Chrysopraas biedt u de kracht in het emotionele hart en ondersteunt tegelijkertijd met hun energie het fysieke hart.

De steen is goed te gebruiken om uw hart voor te bereiden op een nieuwe relatie. Hij stelt u beter in staat om verbittering en teleurstelling uit het verleden te overwinnen.

In spiritueel opzicht kan de chrysopraas u helpen te verbinden met overvloedige energie en liefde van het Goddelijke. Uw hartchakra wordt zoals gezegd gestimuleerd en hiermee vergroot u uw vermogen om liefde te voelen en uit te drukken.

De chrysopraas kan het wat makkelijker maken om positieve, helende gedachten te koesteren jegens elkaar en de aarde in plaats van negatieve gedachten waar we soms in blijven steken.

 

Emotioneel gezien is de chrysopraas een steen die het hart heelt en hij kan dan ook van nut zijn om emotionele onbalans op te sporen en te helen. U zult beter kunnen waarnemen wat liefde is en wat niet. Heeft u last van gehechtheid op basis van door angst ontstane emoties of overtuigingen, dan kunt u de chrysopraas inzetten om te leren deze los te laten.

Lichamelijk gezien ondersteunt de chrysopraas de algehele heling. Het is de 'steen van de jeugd', in die zin, dat hij u kan helpen om geest, uiterlijk en energie wat jonger te houden.

Eventuele affirmatie  : Ik zie mezelf en anderen door de bril van het mededogen van het hart, en ik groei in de paden die het heil van allen dienen.

====

Chrysopraas is een groen chalcedoon met een hardheid van 7. De groene kleur ontstaat door nikkel en de steen wordt dan ook vaak aangetroffen in grote nikkel afzettingen. Belangrijke vindplaatsen zijn o.a. Australië, Madagaskar, Zuid-Afrika en Rusland.

Dit is een natuurproduct en kan dus afwijken van de getoonde foto's.


Bron : Wijsheid van Stenen - Simmons & Ahsian


*Disclaimer : Zoekt u alstublieft altijd medische hulp wanneer nodig. De uitleg bij onze stenen is niet bedoeld ter vervanging van medische hulp of uitsluitsel daarvan.